Vill man resa bort för en stund så behöver man inte åka jättelångt för att få känna sig bortskämd. Här i Skandinavien finns ett stort urplock av lyxiga hotell att välja mellan, och jag kommer nedan att lista en del av dem. Vi börjar i Sverige. I vår näst största stad, Göteborg, finns det flertalet fina hotell, men särskilt trevligt är det på Gothia Hotel som ligger i Gothia Towers. Gothia Towers är två höga torn som är belägna i hjärtat av Göteborg. Härifrån är det gångavstånd till attraktioner så som Liseberg och Universeum, så det ger definitivt pluspoäng. Du kan vara säker på att du aldrig blir uttråkad om du bokar några nätter här, underhållning finns det gott om. Även inne på hotellet finns det tillgång till diverse event. På fredagar spelas livemusik i lobbyn Twentyfourseven, och på utsatta datum spelas musikaler upp på The Theatre, som även håller dagliga middagsshower. I varje rum ingår gratis Wi-Fi och platt-TV. Priserna börjar vid ca 1700 kr.

Hotell i Norge

Copenhagen Skyline

Copenhagen Skyline

Näst på listan kommer hotell The Thief, beläget i Oslo, Norge. Det här är ett riktigt lyxhotell som kommer ge dig en minnesvärd upplevelse. Hotellet är vackert beläget precis vid Oslofjorden, så du har uppsikt över havet och den vackra naturen ifrån ditt fönster. Hotellet är femstjärnigt och priserna börjar på 2800 kr per natt, vilket inkluderar gratis Wi-Fi, TV och en mättande frukost. Hotellets design är modern, men med en touch av vintage. Med faciliteter så som ett lyxigt spa, gym, restauranger och underhållning har du alltid något att göra. Vill du hellre ta ett dopp i det turkiska badet så går det bra också. Interiören är något extra; sängarna pryds av fluffiga kuddar och täcken klädda i silke och egyptisk bomull, speglar öppnar upp rummets yta, och blir du sugen på en kopp kaffe är det bara att koka själv med den lyxiga lilla kaffebryggare som finns att tillgå i rummet. Badrummet är en upplevelse för sig, med vackra badrumsmöbler och marmorklädda väggar.

Sist men inte minst

Så har vi då kommit till slutet på listan. Efter att ha besökt Sverige och Norge tycker jag att det är dags att ta oss till Danmark. Visst, Danmark är inte känt för att vara något lyxparadis, men landet har definitivt sina pärlor. I Köpenhamn ligger ett av Danmarks finaste hotell, Marriott. Priset för ett rum på 36 kvadratmeter startar på ca 2100 kr per natt, vilket är deras billigaste alternativ. Då ingår, förutom Wi-Fi, även TV och frukost. Rummen är modernt, men spartanskt, inredda. Från fönstret har du utsikt över havet och Köpenhamns fina natur. Vill du bara slappna av är lobbyn ett utmärkt ställe att umgås på, men det finns även ett gym och spa att tillgå. I den femstjärniga restaurangen kan du njuta av god mat till dagens alla måltider. Nu har vi kommit till slutet på vår lista över lyxhotell, och jag tror att jag sätter punkt här. Oavsett om du väljer att bo på hotell i Sverige, Norge eller Danmark så kan du vara säker på att du får just dina behov och önskningar tillgodosedda vad gäller kvalitet.

 
 
 
 
sportpress