Att bo på hotell är en aktivitet som många svenskar tycker om. Om du väljer rätt hotell kan nämligen själva vistelsen på boendet bli en upplevelse i sig. Dessvärre brukar bra hotell kosta stora summor pengar – och det gör att du ofta antingen måste spräcka semesterkassan eller nöja dig med ett sämre boende om du inte har en obegränsad ekonomi. Det finns dock några smarta tips som snabbt ger tydliga förbättringar i priset på hotellrummet. Med lite planering går det att komma undan billigt utan att behöva bo på ett slitet vandrarhem.

En av de viktigaste aspekterna är att vara noggrann med att boka i tid. Många hotell har ett bokningssystem som premierar kunder som bokar tidigt eftersom ägarna givetvis vill ha så hög beläggning som möjligt. Det gör att priserna normalt stiger ju närmare inpå dina resedatum du kommer. Om du är ute i god tid är chansen större att du får ett bra pris. Om du dessutom är flexibel och kan anpassa resdagarna efter hotellpriserna kan du hitta riktiga fynd. Ett tips är att boka dagar som vanligtvis är mindre populära bland resenärer – som lågsäsong eller veckodagar.

Mature Couple at Hotel Reception

Ett annat sätt att komma ned i pris är att välja ett hotell som inte ligger mitt i det dyraste och mest centrala området. Oavsett om du ska bo på hotell i Stockholm eller Flen är det ofta billigare om du rör dig en bit utanför den omedelbara stadskärnan. Visst kan det innebära lite logistiska utmaningar när du måste förlita dig på kollektivtrafik eller tvingas ta promenader – men ofta är det inte värre än att det väger upp hundralapparna som du kan spara på hotellrummet. Dessutom kan det göra att du får upp ögonen för nya attraktioner på lite oväntade ställen.

Om du har försökt alla tips och tricks för att få ned priset på hotellrummet finns det ändå ett klassiskt sätt att gå ned i pris på: välj ett hotell med lägre standard. Det kan låta som en tråkig lösning, men idag är de allra flesta hotell så pass hygieniska och fräscha att det kan vara värt det om du ändå har tänkt spendera mycket tid på sightseeing. Om du vill ha hjälp med ditt permanenta boende kan du vända dig till en fastighetsförvaltare i Stockholm.

 
 
 
 
sportpress