När det är semestertider eller när man helt enkelt vill åka bort så brukar de flesta människorna från Norden välja att åka söderut. Europa har massor av spännande länder att upptäcka, men många glömmer bort att Sverige faktiskt också har väldigt mycket att erbjuda.

 

De bästa resmålen finns inom några timmar
Det är faktiskt sant att du kan ha den bästa semestern någonsin här, i Norden. Glöm turistfällorna i Turkiet eller Grekland och stanna kvar och njut i ditt eget Skandinavien. När det är dags att välja hotell så finns det många olika alternativ. Till exempel finns de klassiska och lagom lyxiga hotellen som du säkert har bott på förr, men det finns faktiskt andra alternativ.

 

Hotell med historia och kultur
Ett otroligt vackert hotell ligger i Vadstena Kloster, några mil under Motala. Klosterhotellet är byggt inuti det bevarade Birgittaklostret. Klostrets lokaler byggdes redan på 1200- och 1300-talet och stilen i hotellet är såklart medeltida. Förutom utformningen av hotellet så är restaurangen något alldeles extra. Kockarna använder närproducerade produkter och odlar fortfarande örter i de gamla munkarnas örtagård. Klosterhotellet erbjuder dessutom konferenslokaler och bröllopslokaler. Ett annat spännande hotell som också finns i Sverige är Hotell Havanna i Varberg. Det är ett badhotell som, precis som namnet avslöjar, är inspirerat av Havanna och Kuba. Rummen är inredda med trämöbler och gamla skrivbord. Hotelldirektören åkte till och med till Kuba för att inhandla tavlor till hotellrummen.

 

Något för hela familjen
I Nykvarn finns det perfekta hotellet för barnfamiljen, nämligen en stubbe. Hotellrummet ser ut som en stubbe, men har dörr och fönster. Hotellet är perfekt för alla barn (och vuxna) som vill bo som troll för en natt. För familjer utan, eller för all del med barn, finns det andra alternativ som ändå har med träd att göra.

 

Trädhotellet ligger cirka en timma ifrån Luleå och är ett av Skandinaviens mest annorlunda hotell. Man kan välja att bo i ett stort fågelbo, stort nog åt en hel familj eller så kan man bo i ett UFO. Nästan alla hotellrummen är byggda högt upp bland trädtopparna och ger en makalös vy. Så när det är dags för semester, kom ihåg att du inte behöver flyga utomlands. I Sverige finns allt du behöver och dessutom finns det riktigt fräcka och originella hotell just här.

Originella och annorlunda hotell i Sverige 1

Taggar

 
 
 
 
sportpress