Kvintessensen av den svenska sommaren är för många en ö i Stockholms skärgård, där den svenska flaggan vajar på en holme utanför en röd stuga med vita knutar. Skärgården kan tyckas otillgänglig, men faktum är att man inte behöver äga en stuga på någon av öarna för att kunna tillbringa sin semester i Stockholms skärgård och ändå bo bra. Det finns nämligen flera hotell på de många öarna.

På en av de största öarna i Stockholms skärgård, Utö, ligger Utö värdshus. Här kan man tillbringa natten i rum med maritimt tema och sängar som enligt DN:s testpatrull är så sköna att man började klippa med ögonen bara genom att titta på dem. På värdshuset kan man också äta högklassig mat, sommar som höst som vinter. Under hösten är värdshuset den perfekta platsen för de som vill komma bort från stressen i storstaden, eftersom det är betydligt färre gäster där då än under högsäsongen.Cruisship_route_near_Stockholm_harbour_171

Om man är beredd att lägga mycket pengar på sin skärgårdsvistelse kan man boka in en weekend på hotell Sands i deras stora svit. Hotell Sands ligger i Sandhamn, så som namnet antyder, och deras stora svit är stor, även det som namnet antyder: 220 kvadrat för att vara exakt. Tillsammans med en eldstad och privat terrass gör det att priset för en natt hamnar på 16 000 kronor.

Ett mer budgetvänligt alternativ, som ändå erbjuder Stockholms skärgård när den är som bäst, är vandrarhemmet Siaröfortet som ligger på Kyrkogårdsön i Furusundsleden. Trots öns något dystra namn finns det numera ingen kyrkogård på ön, som är minst lika naturskön som andra öar i skärgården. Namnet kommer sig istället av att det förr fanns en begravningsplats för kolerans offer på ön. Här kan man bo för överkomliga 250 kronor per bädd och natt, och inta klassiska svenska rätter som ärtsoppa med punsch.

Om du istället föredrar den västkustska skärgården finns det gott om bekväma hotell även på andra sidan Sverige. Ett populärt resmål för svenskar på sommaren på Västkusten är till exempel Smögen, där man kan ta in på Smögens Hafvsbad. Här kan man, förutom att sova gott, även äta sig mätt på västkustens specialitet, fisk och skaldjur, och slappna av i hotellets spa. Om du vill hitta andra hotell i Smögen kan du gå in på Hotellsmögen.se.

Taggar

 
 
 
 
sportpress