Om du vill bo på ett lite annorlunda sätt under din semester men ändå försäkra dig om en hög kvalitet på semestern, så är kanske designhotell något för dig. Det är ett hotell som byggts med utseendet i fokus. Medan estetiken kommer i andra eller till och med tredje hand hos mer konventionella boenden är designhotellet något som definitivt bryter med det traditionella mönstret. Här finns inget av det gamla och dammiga som brukar höra det klassiska hotellet till. Snarare ser utvecklarna av designhotell det avvikande som ett självändamål, och när designen sticker ut lyckas den också väcka uppmärksamhet. På så sätt vet du att du får en natt utöver det vanliga när du väljer att bo på ett designhotell istället för det vanliga vandrarhemmet eller motellet.

 

Designhotell har börjat ploppa upp som svampar ur marken runt om i världen, och det finns massor av bra exempel på den som vill inspireras av design och komfort. I Amsterdam ligger Inntel Hotels, som har en grön fasad med vita knutar som omedelbart drar blickarna till sig. Innanför den vackra ytan ryms dock ett hotell av yttersta världsklass, och det har inte snålats något på bekvämligheterna bara för att utsidan råkar se annorlunda ut. Längre söderut, i Barcelona, hittar vi Mandarin Oriental, som med sitt namn för tankarna till österländska miljöer. Det finns också en del av dessa influenser här, men sammantaget är Mandarin Oriental snarare en mix av massor av olika stilar. Det är precis det som ger hotellet dess eget unika utseende, och designern Patricia Urquiola har sannerligen skapat ett mästerverk fördelat på 98 högkvalitativa rum.sonnendeck--hotel-post-bezau--d

 

Många av designhotellen håller till ute i Europa, men vi i Skandinavien behöver inte skämmas för våra egna bidrag till genren. Istället har vi lyckats skapa egna koncept som få andra länder kommer i närheten av. Ett exempel på det är Treehotel, som ligger i Harads i Norrbotten. Det fantastiska med rummen är att de är byggda i kojor uppe i trädet, och ger på så sätt varje rum en unik känsla av att befinna sig mitt i naturen. Närmare det vilda än såhär kan du knappast bo om du samtidigt vill ha alla bekvämligheter som frukostbuffé och stora dubbelsängar.

 

Om du vill söka dig utanför Sverige – och till och med utanför kontinenten Europa – så är utbudet av snygga designhotell enormt. En stad som New York är förstås himmelriket för designhotellälskare, och du hittar flera hotell som saknar motsvarighet i övriga världen. Ett exempel är Bowery Hotel, vars främsta kännetecken är en rustik lobby med fantastisk design. Hotellet har blivit ett tillhål för många trendiga New York-bor, och många lokalinvånare kilar in här för en drink efter jobbet.

Taggar

 
 
 
 
sportpress